Ingredienser
3dl vetemjöl1
5dl socker
2tsk bakpulver
1dl flytande mjölkfritt margarin
1.5dl havredryck
*3-4st äpplen
1tsk kanel
1-2msk pärlsocker
Till formen mjölkfritt margarin, mannagryn (jag använde skorpmjöl som jag kontrollerat att det inte innehåller ägg eller mjölk)
Gör så här
5dl socker
2tsk bakpulver
1dl flytande mjölkfritt margarin
1.5dl havredryck
*3-4st äpplen
1tsk kanel
1-2msk pärlsocker
Till formen mjölkfritt margarin, mannagryn (jag använde skorpmjöl som jag kontrollerat att det inte innehåller ägg eller mjölk)
Gör så här
1. Smörj en kakform och bröa den med mannagryn (skorpmjöl).
2. Blanda vetemjöl, socker och bakpulver.
3. Blanda matfettet i mjölblandningen till en grynig massa.
4. Tillsätt havredrycken och rör ihop till en smet.
5. Skala, kärna ur och skiva äpplena.
6. Tryck ner äppelskivorna tätt i smeten.
7. Strö på kanel och pärlsocker.
8. Grädda mitt i ugnen i 200 graders värme 25–30 minuter.
1 kommentar:
Så gó den ser ut att vá, eller så goá de ser ut, mormor´s små pågar.
Skicka en kommentar