måndag 8 oktober 2012

Dagens äppelprojekt

Äppelris, äppelpaj, äppelkaka... Får jobba hårt för att ta hand om äpplen från våra fem träd ;-)


Lätt som en plätt att göra Ebba Lisas Äppelkaka (recept Gunilla Lindeberg/Annika Wesslén);

Ingredienser
3dl vetemjöl1
5dl socker
2tsk bakpulver
1dl  flytande mjölkfritt margarin 
1.5dl  havredryck
*3-4st  äpplen
1tsk  kanel
1-2msk pärlsocker

Till formen mjölkfritt margarin, mannagryn (jag använde skorpmjöl som jag kontrollerat att det inte innehåller ägg eller mjölk)

Gör så här
1. Smörj en kakform och bröa den med mannagryn (skorpmjöl).
2. Blanda vetemjöl, socker och bakpulver.
3. Blanda matfettet i mjölblandningen till en grynig massa.
4. Tillsätt havredrycken och rör ihop till en smet.
5. Skala, kärna ur och skiva äpplena.
6. Tryck ner äppelskivorna tätt i smeten.
7. Strö på kanel och pärlsocker.
8. Grädda mitt i ugnen i 200 graders värme 25–30 minuter.

1 kommentar:

Mormor sa...

Så gó den ser ut att vá, eller så goá de ser ut, mormor´s små pågar.